Ei­pot­jes met to­ma­ten en spi­na­zie

Dit ontbijt is me toch een potje makkelijk: eipotjes met tomaten en spinazie. 10 min. werk en de oven doet de rest.

(3) waardeer
ontbijt Dit ontbijt is me toch een potje makkelijk: eipotjes met tomaten en spinazie. 10 min. werk en de oven doet de rest. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.
  3. Meng de tomaat met de spinazie, paprikapoeder en peper en verdeel over de schaaltjes. Maak in elk schaaltje een kuiltje en breek er een ei boven. Bak ca. 17 min. in het midden van de oven.
  4. Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd de bieslook fijn en meng ⅔ met de margarine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Besmeer de sneetjes brood met de bieslookmargarine en snijd elk sneetje in 6 repen (soldaatjes). Garneer de eipotjes met de rest van de bieslook en serveer met de soldaatjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021 , Receptkaart 2021 week 01-04

Eipotjes met tomaten en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­pot­jes met to­ma­ten en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 AH tomaten
  • 100 g babyspinazie

Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken.

3
3
  • 2 tl milde paprikapoeder

Meng de tomaat met de spinazie, paprikapoeder en peper en verdeel over de schaaltjes.

4
4
  • 4 witte scharreleieren

Maak in elk schaaltje een kuiltje en breek er een ei boven. Bak ca. 17 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Rooster ondertussen het brood in de broodrooster.

6
6
  • 5 g verse bieslook
  • 80 g margarine

Snijd de bieslook fijn en meng ⅔ met de margarine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Besmeer de sneetjes brood met de bieslookmargarine en snijd elk sneetje in 6 repen (soldaatjes).

8
8

Garneer de eipotjes met de rest van de bieslook en serveer met de soldaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.