Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkoren pita
Aubergine, niet alleen leuk als emoji: ook erg lekker in deze gezonde shakshuka.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 aubergines
- 1 rode paprika
- 2 el milde olijfolie
- 1 el kruidenmix al-andalus
- 850 g Mutti polpa in blik
- 4 witte scharreleieren
- 4 volkorenpita's
- 15 g verse peterselie
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 49 g
waarvan suikers 13 g -
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 640 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkoren pita
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkoren pita
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 aubergines
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
- 1 rode paprika
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
- 1 el kruidenmix al-andalus
Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- 850 g Mutti polpa in blik
- 4 witte scharreleieren
Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven.
Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
- 4 volkorenpita's
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes.
- 15 g verse peterselie
Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.