Geroosterde-tomatensoep met witte bonen en kaastoast
Een van onze favo soepen? Gezonde geroosterde tomatensoep! Kaastoastjes erbij en 't dippen kan beginnen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 tomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el milde olijfolie
- 1 el venkelzaad
- 6 sneetjes volkorenbrood
- 150 g geraspte kaas 30+
- 750 ml water
- 1 groentebouillontablet minder zout
- 360 g witte bonen in pot
- 15 g verse peterselie
Keukenspullen
- 2 bakpapier
- 2 bakplaten
- Staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de tomaten en snijd elke ui in 4 parten. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, de ui en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ⅔ van de kaas en breng op smaak met peper. Rooster de laatste 10 min. boven de groente in de oven.
- Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente (incl. het vrijgekomen vocht) in een soeppan. Voeg het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie. Snijd de kaastoast schuin doormidden. Serveer bij de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 24 g
-
koolhydraten 36 g
waarvan suikers 8 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 640 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Geroosterde-tomatensoep met witte bonen en kaastoast
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde-tomatensoep met witte bonen en kaastoast
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 8 tomaten
- 2 middelgrote uien
Halveer de tomaten en snijd elke ui in 4 parten.
- 2 tenen knoflook
Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, de ui en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 el milde olijfolie
- 1 el venkelzaad
Besprenkel met de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- 6 sneetjes volkorenbrood
- 100 g geraspte kaas 30+
Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en breng op smaak met peper.
Rooster de laatste 10 min. boven de groente in de oven.
Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje.
Doe samen met de geroosterde groente (incl. het vrijgekomen vocht) in een soeppan.
- 750 ml water
- 1 groentebouillontablet minder zout
Voeg het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.
- 360 g witte bonen in pot
Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 15 g verse peterselie
- 50 g geraspte kaas 30+
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
Snijd de kaastoast schuin doormidden. Serveer bij de soep.