Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing
We zijn gek op bowlfood, want lekker comfi op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook deze rijstbowl!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 355 g gebakken kibbeling
- 250 g winterpenen
- 200 g radijsjes
- 12½ g verse bieslook
- 200 g rode kool
- 1 limoen
- 1 avocado
- 125 ml halfvolle yoghurt
- ½ tl chilivlokken
Keukenspullen
- Staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. De kibbelingkruiden gebruik je niet.
- Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
- Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.
variatietip:
Liever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 82 g
waarvan suikers 8 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 560 mg
- vezels 11 g
Pittigheid
Ook te zien in
Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 300 g zilvervliesrijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 355 g gebakken kibbeling
Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. De kibbelingkruiden gebruik je niet.
- 250 g winterpenen
- 200 g radijsjes
- 12½ g verse bieslook
- 200 g rode kool
Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
- 1 avocado
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- 125 ml halfvolle yoghurt
- ½ tl chilivlokken
Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.
variatietip:
Liever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).