Rijst­bowl met kib­be­ling, kool­sa­la­de, ra­dijs en dres­sing

We zijn gek op bowlfood, want lekker comfi op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook deze rijstbowl!

(4) waardeer
hoofdgerecht We zijn gek op bowlfood, want lekker comfi op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook deze rijstbowl! 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. De kibbelingkruiden gebruik je niet.
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.
  4. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  5. Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.

variatietip:

Liever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­bowl met kib­be­ling, kool­sa­la­de, ra­dijs en dres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 355 g gebakken kibbeling

Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. De kibbelingkruiden gebruik je niet.

4
4
  • 250 g winterpenen
  • 200 g radijsjes
  • 12½ g verse bieslook
  • 200 g rode kool

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

6
6
  • 1 avocado

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

7
7
  • 125 ml halfvolle yoghurt
  • ½ tl chilivlokken

Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.

8
8

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.

variatietip:

Liever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.