Pas­ta met cham­pig­non­saus, kip en tui­n­erw­ten

Gezonde romige pasta met champignonsaus. Ja écht, ook romige pasta kan gezond!

(3) waardeer
hoofdgerecht Gezonde romige pasta met champignonsaus. Ja écht, ook romige pasta kan gezond! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 15 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen 15 g margarine (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal uit de pan.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten mee.
  4. Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend in delen de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
  5. Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip en champignons (incl. het champignonvocht) toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Giet de pasta met tuinerwten af en meng met de helft van de kip-champignonsaus.

variatietip:

Laat de andere helft van de kip-champignonsaus afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je gebruikt de saus voor het hoofdgerecht van dag 9.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 78 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met cham­pig­non­saus, kip en tui­n­erw­ten

1
1
  • 800 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in plakjes.

2
2
  • 15 g margarine

Verhit de margarine in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

3
3
  • 15 g margarine
  • 600 g kipfiletreepjes

Verhit ondertussen de margarine in een grote koekenpan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal uit de pan.

4
4
  • 300 g volkoren penne rigate
  • 450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten mee.

5
5
  • 100 g margarine
  • 100 g volkoren tarwemeel

Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen.

6
6
  • 1 liter De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Voeg al roerend in delen de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus.

7
7
  • 200 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten.

8
8
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip en champignons (incl. het champignonvocht) toe aan de kaassaus.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet de pasta met tuinerwten af en meng met de helft van de kip-champignonsaus.

variatietip:

Laat de andere helft van de kip-champignonsaus afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je gebruikt de saus voor het hoofdgerecht van dag 9.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.