Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt
Voor deze volkorencouscous roosteren we venkel en courgette in de oven, dat geeft de groenten nog meer smaak!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 venkelknol
- 2 courgettes
- 3 el milde olijfolie
- 300 g volkorencouscous
- 2 tl kerriepoeder
- 4 el pompoenpitten
- 100 g yoghurt Griekse stijl 0.1%
- 125 g diepvries doosjevol mangostukjes
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.
- Meng de venkel en courgette met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
- Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie en ⅔ van de pompoenpitten.
- Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten. Serveer met de mangoyoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 67 g
waarvan suikers 17 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 40 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 venkelknol
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik.
- 2 courgettes
Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.
- 1½ el milde olijfolie
Meng de venkel en courgette met de olie, peper en eventueel zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
- 300 g volkorencouscous
- 2 tl kerriepoeder
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder.
- 4 el pompoenpitten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
- 100 g yoghurt Griekse stijl 0.1%
- 125 g diepvries doosjevol mangostukjes
Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
- 1½ el milde olijfolie
Roer de couscous los met een vork en meng met de olie en ⅔ van de pompoenpitten.
Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten.
Serveer met de mangoyoghurt.