Vol­ko­ren­cous­cous met ge­roos­ter­de ven­kel en man­goyog­hurt

Voor deze volkorencouscous roosteren we venkel en courgette in de oven, dat geeft de groenten nog meer smaak!

(2) waardeer
hoofdgerecht Voor deze volkorencouscous roosteren we venkel en courgette in de oven, dat geeft de groenten nog meer smaak! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.
  2. Meng de venkel en courgette met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
  4. Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie en ⅔ van de pompoenpitten.
  5. Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten. Serveer met de mangoyoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 67 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­cous­cous met ge­roos­ter­de ven­kel en man­goyog­hurt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik.

3
3
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie

Meng de venkel en courgette met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 300 g volkorencouscous
  • 2 tl kerriepoeder

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder.

7
7
  • 4 el pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.

8
8
  • 100 g yoghurt Griekse stijl 0.1%
  • 125 g diepvries doosjevol mangostukjes

Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 1½ el milde olijfolie

Roer de couscous los met een vork en meng met de olie en ⅔ van de pompoenpitten.

10
10

Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten.

11
11

Serveer met de mangoyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.