Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de pom­poen, ro­de ui en cot­ta­ge­chee­se

Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.

  • lunch
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
lunch Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, de helft van de olie, de kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.
  2. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.
  3. Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de rest van de olijfolie. Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Rooster dubbel zoveel pompoen en cashewnoten en maak alvast een pompoen-notenspread. Zie recept 1194769 op de website. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de pom­poen, ro­de ui en cot­ta­ge­chee­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • 400 g koelverse pompoenblokjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel

Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, olie, kaneel en peper.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 75 g ongebrande cashewnoten

Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.

5
5
  • 800 g linzen in blik

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.

6
6
  • ½ el witte natuurazijn
  • 1 el milde olijfolie

Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de olijfolie.

7
7
  • 200 g cottagecheese

Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Rooster dubbel zoveel pompoen en cashewnoten en maak alvast een pompoen-notenspread. Zie recept 1194769 op de website. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.