Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 400 g koelverse pompoenblokjes
- 2 el milde olijfolie
- 1 tl gemalen kaneel
- 75 g ongebrande cashewnoten
- 800 g linzen in blik
- ½ el witte natuurazijn
- 200 g cottagecheese
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, de helft van de olie, de kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.
- Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.
- Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de rest van de olijfolie. Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Rooster dubbel zoveel pompoen en cashewnoten en maak alvast een pompoen-notenspread. Zie recept 1194769 op de website. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 25 g
waarvan suikers 6 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 160 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 rode ui
- 400 g koelverse pompoenblokjes
- 1 el milde olijfolie
- 1 tl gemalen kaneel
Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, olie, kaneel en peper.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 75 g ongebrande cashewnoten
Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.
- 800 g linzen in blik
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.
- ½ el witte natuurazijn
- 1 el milde olijfolie
Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de olijfolie.
- 200 g cottagecheese
Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Rooster dubbel zoveel pompoen en cashewnoten en maak alvast een pompoen-notenspread. Zie recept 1194769 op de website. Bewaar afgedekt in de koelkast.