Vol­ko­ren-stok­brood met veld­sla en pom­poen-no­ten­spread

Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

(0) waardeer
hollands lunch Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.

bereidingstip:

De pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Je kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren-stok­brood met veld­sla en pom­poen-no­ten­spread

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pompoenstukjes
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1½ el milde olijfolie

Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 80 g ongebrande cashewnoten
  • 1 AH Biologisch afbak robuust stokbrood volkoren

Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen.

4
4

Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread.

5
5
  • 30 g zuivelspread light

Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 42½ g veldsla

Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla.

7
7

Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.

bereidingstip:

De pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Je kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.