Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 110 g chiazaad
- 600 ml karnemelk
- 500 g diepvries aardbeien
- 2 tl gemalen kaneel
- 100 ml water
- 40 g ongebrande pecannoten
Advertentie
Bereiden
- Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk. Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.
- Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.
Tip:
In plaats van karnemelk kun je ook kefir gebruiken.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 12 g
-
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 14 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
- 110 g chiazaad
- 600 ml karnemelk
Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- 500 g diepvries aardbeien
- 2 tl gemalen kaneel
- 100 ml water
Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk.
Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.
- 40 g ongebrande pecannoten
Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.