Chia-pud­ding met kar­ne­melk en aard­bei­en­com­po­te

Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!

(0) waardeer
ontbijt Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  2. Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk. Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.
  3. Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.

Tip:

In plaats van karnemelk kun je ook kefir gebruiken.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chia-pud­ding met kar­ne­melk en aard­bei­en­com­po­te

1
1
  • 110 g chiazaad
  • 600 ml karnemelk

Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

2
2
  • 500 g diepvries aardbeien
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 100 ml water

Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk.

3
3

Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.

4
4
  • 40 g ongebrande pecannoten

Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.