Ge­bak­ken ha­ver­mout met pin­da­kaas, no­ten en ma­ge­re kwark

Gebakken havermout? Yes baby! Dit gezonde ontbijt-cakeje staat binnen 5 min. in de oven, ideaal tijdens een thuiswerk-dag.

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
ontbijt Gebakken havermout? Yes baby! Dit gezonde ontbijt-cakeje staat binnen 5 min. in de oven, ideaal tijdens een thuiswerk-dag. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met de melk en pindakaas. Voeg de havermout, appelmoes, studentenhaver, bakpoeder, 2/3 van de kaneel en een snufje zout toe en roer door.
  2. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep een lepel kwark erop en bestrooi met de rest van de kaneel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gebakken havermout met pindakaas, noten en magere kwark

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ha­ver­mout met pin­da­kaas, no­ten en ma­ge­re kwark

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 wit scharrelei
  • 150 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 60 g AH 100% pindakaas naturel

Klop het ei los met de melk en pindakaas.

3
3
  • 100 g havermout
  • 200 g appelmoes 0%
  • 80 g studentenhaver
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel

Voeg de havermout, appelmoes, studentenhaver, bakpoeder, de kaneel en een snufje zout toe en roer door.

4
4

Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

5
5
  • 150 g magere kwark
  • ½ tl gemalen kaneel

Schep een lepel kwark erop en bestrooi met de kaneel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.