Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes
Deze heldere bouillon van pastinaak is een lichte start van een meergangendiner.

Advertentie
Ingrediënten
- 8 g Castellino funghi porcini secchi
- 1.3 liter heet water
- 4 middelgrote uien
- 1 prei
- 100 g knolselderij
- 250 g pastinaken
- 2 tomaten
- 5 peperkorrels
- 5 g verse tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 el sojasaus
- 1 witte pistolet
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el truffeltapenade
- 7½ g verse platte peterselie
Keukenspullen
- fijne zeef
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Week de funghi porcini in 100 ml van het water (voor 4 pers). Snijd ½ van de uien met schil in parten. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in grote parten. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Doe de geweekte paddenstoelen met vocht, de uien, prei, knolselderij, pastinaak, tomaat en de peperkorrels met het hete water in een pan. Voeg daarbij de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken.
- Schil de rest van de uien en snijd kruislings in. Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met zout, peper en sojasaus. De groenten worden niet gebruikt.
- Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de pistolet in de lengte in 4 plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in de lengte weer door. De rest van het brood gebruik je niet. Besprenkel met de olijfolie en besmeer de soldaatjes met de truffeltapenade. Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 min. knapperig.
- Kook de bouillon in een schone pan op laag vuur in tot ca. 800 ml (voor 4 personen). Kook de ingesneden uien in de bouillon 5-10 min. zacht maar nog wel in vorm.
- Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de uien uit de bouillon en haal de laagjes los. Leg de mooiste stukjes ui en peterselie in een bloemvorm in een diep bord en schenk de bouillon er aan tafel overheen. Serveer met de truffelsoldaatjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 5 g
-
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 6 g -
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 680 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes
- 8 g Castellino funghi porcini secchi
- 0.1 liter heet water
Week de funghi porcini in het warme water.
- 2 middelgrote uien
- 1 prei
Snijd de uien met schil in parten. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken.
- 100 g knolselderij
- 250 g pastinaken
- 2 tomaten
Schil de knolselderij en snijd in grote parten. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in parten.
- 1.2 liter heet water
- 5 peperkorrels
Doe de geweekte paddenstoelen met vocht, de uien, prei, knolselderij, pastinaak, tomaat en de peperkorrels met het hete water in een pan.
- 5 g verse tijm
- 1 laurierblaadje
Voeg daarbij de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken.
- 2 middelgrote uien
Schil de rest van de uien en snijd kruislings in.
- 2 el sojasaus
Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met zout, peper en sojasaus. De groenten worden niet gebruikt.
Verwarm de oven op 200 °C.
- 1 witte pistolet
Snijd de pistolet in de lengte in 4 plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in de lengte weer door. De rest van het brood gebruik je niet.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el truffeltapenade
Besprenkel met de olijfolie en besmeer de soldaatjes met de truffeltapenade.
Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 min. knapperig.
Kook de bouillon in een schone pan op laag vuur in tot ca. 800 ml (per 4 personen).
Kook de ingesneden uien in de bouillon 5-10 min. zacht maar nog wel in vorm.
- 7½ g verse platte peterselie
Haal de blaadjes van de peterselie.
Schep de uien uit de bouillon en haal de laagjes los.
Leg de mooiste stukjes ui en peterselie in een bloemvorm in een diep bord en schenk de bouillon er aan tafel overheen.
Serveer met de truffelsoldaatjes.