Pas­ti­naaksoep met truf­fel­sol­daat­jes

Deze heldere bouillon van pastinaak is een lichte start van een meergangendiner.

(4) waardeer
voorgerecht Deze heldere bouillon van pastinaak is een lichte start van een meergangendiner. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fijne zeef
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de funghi porcini in 100 ml van het water (voor 4 pers). Snijd ½ van de uien met schil in parten. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in grote parten. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in parten. Doe de geweekte paddenstoelen met vocht, de uien, prei, knolselderij, pastinaak, tomaat en de peperkorrels met het hete water in een pan. Voeg daarbij de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken.
  2. Schil de rest van de uien en snijd kruislings in. Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met zout, peper en sojasaus. De groenten worden niet gebruikt.
  3. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de pistolet in de lengte in 4 plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in de lengte weer door. De rest van het brood gebruik je niet. Besprenkel met de olijfolie en besmeer de soldaatjes met de truffeltapenade. Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 min. knapperig.
  4. Kook de bouillon in een schone pan op laag vuur in tot ca. 800 ml (voor 4 personen). Kook de ingesneden uien in de bouillon 5-10 min. zacht maar nog wel in vorm.
  5. Haal de blaadjes van de peterselie. Schep de uien uit de bouillon en haal de laagjes los. Leg de mooiste stukjes ui en peterselie in een bloemvorm in een diep bord en schenk de bouillon er aan tafel overheen. Serveer met de truffelsoldaatjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaaksoep met truffelsoldaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naaksoep met truf­fel­sol­daat­jes

1
1
  • 8 g Castellino funghi porcini secchi
  • 0.1 liter heet water

Week de funghi porcini in het warme water.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 1 prei

Snijd de uien met schil in parten. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken.

3
3
  • 100 g knolselderij
  • 250 g pastinaken
  • 2 tomaten

Schil de knolselderij en snijd in grote parten. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in parten.

4
4
  • 1.2 liter heet water
  • 5 peperkorrels

Doe de geweekte paddenstoelen met vocht, de uien, prei, knolselderij, pastinaak, tomaat en de peperkorrels met het hete water in een pan.

5
5
  • 5 g verse tijm
  • 1 laurierblaadje

Voeg daarbij de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken.

6
6
  • 2 middelgrote uien

Schil de rest van de uien en snijd kruislings in.

7
7
  • 2 el sojasaus

Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng op smaak met zout, peper en sojasaus. De groenten worden niet gebruikt.

8
8

Verwarm de oven op 200 °C.

9
9
  • 1 witte pistolet

Snijd de pistolet in de lengte in 4 plakken van een ½ cm. Snijd de plakken in de lengte weer door. De rest van het brood gebruik je niet.

10
10
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el truffeltapenade

Besprenkel met de olijfolie en besmeer de soldaatjes met de truffeltapenade.

11
11

Verdeel de soldaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 10 min. knapperig.

12
12

Kook de bouillon in een schone pan op laag vuur in tot ca. 800 ml (per 4 personen).

13
13

Kook de ingesneden uien in de bouillon 5-10 min. zacht maar nog wel in vorm.

14
14
  • 7½ g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van de peterselie.

15
15

Schep de uien uit de bouillon en haal de laagjes los.

16
16

Leg de mooiste stukjes ui en peterselie in een bloemvorm in een diep bord en schenk de bouillon er aan tafel overheen.

17
17

Serveer met de truffelsoldaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.