bewaar
Spinazie-feta-bladerdeegtaartje
Spinazie-feta-bladerdeegtaartje
bewaar

Spinazie-feta-bladerdeegtaartje

Dit bladerdeegtaartje vul je met spinazie en feta. Een eetbaar kerstcadeautje.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1 teen

knoflook

200 g

babyspinazie

1 el

milde olijfolie

4 plakjes

roomboter bladerdeeg

75 g

feta

4 tl

vloeibare honing

1

middelgroot ei

15 g

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • zeef

  • bakpapier

  • bakkwastje

Dit bladerdeegtaartje vul je met spinazie en feta. Een eetbaar kerstcadeautje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Snijd de spinazie grof.

2

Verwarm de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Zet het vuur uit. Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

3

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1-2 el van het sjalot-spinaziemengsel over de velletjes bladerdeeg. Verkruimel over elk bergje spinazie een beetje feta en sprenkel er per pakketje 1 tl honing over.

4

Vouw de punten van de vellen bladerdeeg naar elkaar toe en druk de punten tegen elkaar aan, plak de naden dicht. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg met de bakkwast in met wat ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak de flapjes in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar.