bewaar
Gevuld Turks brood met kip-kebabsalade
Gevuld Turks brood met kip-kebabsalade
bewaar

Gevuld Turks brood met kip-kebabsalade

Losse broodjes smeren is verleden tijd. Neem één groot Turks brood en vul 'm met allerlei lekkers.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

afbak Turks brood

500 g

AH Biologische gekookte rode biet

1

komkommer

12½ g

verse bieslook

85 g

veldsla

1 el

milde olijfolie

1 tl

witte natuurazijn

175 g

Johma kip-kebabsalade

Losse broodjes smeren is verleden tijd. Neem één groot Turks brood en vul 'm met allerlei lekkers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd aan de bovenkant van het brood de ronde kap eraf. Hol het brood uit (inhoud wordt niet gebruikt). Bak het brood en de kap van het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

3

Snijd ondertussen de rode biet en komkommer in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de veldsla met de rode biet, komkommer, ⅔ van de bieslook, olie, azijn, peper en eventueel zout.

4

Schep de helft van de salade in het brood en verdeel de kip-kebabsalade erover. Bestrooi met de rest van de bieslook. Dek het brood af met de kap van het brood en serveer met de rest van de salade.

tip

algemeenRooster de rest van het brood in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood en meng met wat olie, gedroogde kruiden, peper en zout. Verdeel over een met bak-papier beklede bakplaat en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven. Lekker voor over een pasta of salade.