bewaar
Spoom limoncello
Spoom limoncello
bewaar

Spoom limoncello

Maak je limoncello-spoom from scratch met zelfgemaakte citroensorbet en meringue.

30 min. bereiden
40 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

2

middelgrote eieren

240 ml

water

250 g

fijne kristalsuiker

6

citroenen

1 snufje

zout

300 ml

champagne

60 ml

limoncello

Dit heb je nodig

  • ijsmachine

  • staande mixer met deeghaken

  • suikerthermometer

  • champagneflûtes

Maak je limoncello-spoom from scratch met zelfgemaakte citroensorbet en meringue.

Aan de slag

1

Splits de eieren. Bewaar het eiwit, de dooiers worden niet gebruikt.

2

Breng 200 ml water met 100 g suiker aan de kook in een steelpan. Kook 2 min. door en laat in 40 min. helemaal afkoelen. Pers de citroenen uit. Meng de afgekoelde suikersiroop met 225 ml citroensap. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbetijs.

3

Maak ondertussen de Italiaanse meringue (kookschuim). Breng 130 g suiker met de rest van het water aan de kook in een steelpan. Zet een suikerthermometer in de pan. Doe ondertussen de eiwitten met een snufje zout in de kom van een staande of handmixer. Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C heeft. Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de rest de suiker toe aan het eiwit.

4

Haal de suikersiroop van het vuur als hij 118 °C is. Giet hem al kloppend in een klein straaltje bij het eiwit. Klop op maximaal vermogen 2-3 min. tot de meringue lauw is. Mix het geklopte eiwit, de champagne, limoncello en het citroen-sorbet-ijs in de staande mixer of met een handmixer 15 sec. op de hoogste stand. Schenk het mengsel direct in de flûtes. Serveer direct.

tip

bereidingstipHeb je geen ijsmachine? Je kunt ook kant-en-klaar sorbetijs gebruiken.

serveertipLeuk met in elk glas een plakje citroen ter garnering.