Mi­ni-sus­hi­sand­wi­ches met zalm en kip

Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl.

  • borrelhapje
  • 32 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(1) waardeer
borrelhapje Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl. 32 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het azijnmengsel erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.
  3. Beleg 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met 4 el mayonaise en verdeel de avocado erover. Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips. Verdeel de zalm over de sla en de kipfilet over de aspergetips. Besmeer de kipfilet met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan. Snijd schuin doormidden en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.

Tip:

Lekker met sojasaus en wasabi voor extra pit.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-sushisandwiches met zalm en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-sus­hi­sand­wi­ches met zalm en kip

1
1
  • 125 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1½ el rijstazijn
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl kristalsuiker

Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.

3
3

Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het azijnmengsel erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 4 norivellen

Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.

6
6
  • 4 el mayonaise

Beleg 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met de mayonaise en verdeel de avocado erover.

7
7
  • 25 g slamelange rode biet
  • 100 g groene aspergetips

Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips.

8
8
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g gerookte kipfiletplakjes

Verdeel de zalm over de sla en de kipfilet over de aspergetips.

9
9
  • 1 el mayonaise

Besmeer de kipfilet met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan.

10
10

Snijd schuin doormidden en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.