bewaar
Burrito's met vegetarische stukjes als van kip
Burrito's met vegetarische stukjes als van kip
bewaar

Burrito's met vegetarische stukjes als van kip

Tex-Mex to the max! Ook Mexicaanse burrito's kunnen makkelijk vega.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

1 zak

paprikamix

160 g

stukjes als van kip

2 el

milde olijfolie

200 g

kidneybonen in blik

342 g

Wereldgerechten Mexicaanse burritos xxl

100 g

crème fraîche

3 el

water

150 g

geraspte cheddar

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

Tex-Mex to the max! Ook Mexicaanse burrito's kunnen makkelijk vega.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes van 1 cm. Snijd de Kipstuckjes grof.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de Kipstuckjes en paprika 3 min. op matig vuur. Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Voeg de bonen en de helft van de tomaten toe aan de Kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de kruidenmix uit de burritoverpakking toe en verwarm nog 1 min.

3

Meng ondertussen de sausmix met de crème fraîche en het water. Besmeer de wraps aan 1 kant met de saus en verdeel het kipmengsel erover. Rol op en leg strak naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak 10 min. in het midden van de oven. Verdeel de rest van de tomatenblokjes erover en serveer.

tip

variatietipU kunt in plaats van Kipstuckjes ook plakjes avocado in de wrap doen.