Af­ghaan­se pom­poen­stoof

Wist je dat dit gerecht van oorsprong kaddo bourani heet?

(21) waardeer
hoofdgerecht Wist je dat dit gerecht van oorsprong kaddo bourani heet? 4 personen
5 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in parten. Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, peper, kurkuma en het korianderzaad toe en bak 10 min. op laag vuur. Rasp ondertussen de knoflook.
  3. Voeg ⅔ van de knoflook, de pompoenstukjes en het water toe aan het ui-tomaatmengsel en breng aan de kook. Voeg het zout toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en kook nog 5 min.
  4. Meng ondertussen de rest van de knoflook met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
  5. Bestrooi de stoof met de munt en serveer met de knoflook-yoghurtsaus.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes van de jalapeñopeper laten zitten.

combinatietip:

Lekker met rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Afghaanse pompoenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Af­ghaan­se pom­poen­stoof

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 5 Nederlandse trostomaten

Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in parten.

2
2
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 4 el arachideolie
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 2 tl gemalen korianderzaad

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaat, peper, kurkuma en het korianderzaad toe en bak 10 min. op laag vuur.

4
4
  • 3 tenen knoflook

Rasp ondertussen de knoflook.

5
5
  • 800 g koelverse pompoenstukjes
  • 200 ml water

Voeg ⅔ van de knoflook, de pompoenstukjes en het water toe aan het ui-tomaatmengsel en breng aan de kook.

6
6
  • 1½ tl zout

Voeg het zout toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en kook nog 5 min.

7
7
  • 200 g Griekse yoghurt 10%

Meng ondertussen de rest van de knoflook met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 7½ g verse munt

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

9
9

Bestrooi de stoof met de munt en serveer met de knoflook-yoghurtsaus.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes van de jalapeñopeper laten zitten.

combinatietip:

Lekker met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.