Plat­brood uit de gril­pan

Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze platbroodjes supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

(0) waardeer
hoofdgerecht Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze platbroodjes supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.

variatietip:

In plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.

variatietip:

Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Platbrood uit de grilpan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plat­brood uit de gril­pan

1
1
  • 3 bosuitjes
  • 15 g verse dille

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn.

2
2
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g Griekse yoghurt 10%
  • 1 tl zout

Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3

Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.

variatietip:

In plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.

variatietip:

Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.