Ge­vul­de pa­pri­ka met kik­ker­erw­ten, aman­de­len en gei­ten­kaas

Zeg je paprika's, dan zeggen wij: vullen maar!

(6) waardeer
hoofdgerecht Zeg je paprika's, dan zeggen wij: vullen maar! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud water. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.
video

Ge­vul­de pa­pri­ka's met kik­ker­erw­ten, aman­de­len en gei­ten­kaas

- 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika met kikkererwten, amandelen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met kik­ker­erw­ten, aman­de­len en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.

5
5
  • 400 g kikkererwten in blik

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud water.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie
  • 2 rode uien
  • 2 el ras el hanout
  • 90 g amandelstiften
  • 150 g verse geitenkaas naturel 45+
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven.

8
8

Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.