Open la­sag­ne met ru­co­la, pes­to­saus en warm­ge­rook­te zalm

Een snelle lasagne? Het bestaat! Aan open lasagne komt geen oven te pas.

(8) waardeer
hoofdgerecht Een snelle lasagne? Het bestaat! Aan open lasagne komt geen oven te pas. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig. 
  2. Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.
video

Open la­sag­ne met ru­co­la, pes­to­saus en warm­ge­rook­te zalm

leuk-snel - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Open lasagne met rucola, pestosaus en warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met ru­co­la, pes­to­saus en warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 780 g pastasaus basilicum

Doe de pastasaus in een pan en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.

2
2
  • 90 g koelverse pestospread
  • 125 g crème fraîche light

Verwarm ondertussen in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig. 

3
3
  • 250 g verse lasagnebladen

Haal de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken.

4
4

Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

5
5
  • 40 g rucola
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pestosaus, ⅓ van de rucola en ⅓ van de zalm.

6
6
  • 2 el kappertjes

Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de kappertjes erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.