Bloem­kool­qui­che met ou­de kaas

Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(6) waardeer
frans hoofdgerecht Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.
  2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.
  3. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertempe­ratuur.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160 °C in de oven.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolquiche met oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­qui­che met ou­de kaas

1
1
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 600 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui
  • 200 g Zaanlander oud 48+

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas.

4
4
  • 6 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.

5
5

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem.

6
6

Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.

7
7

Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8
8

Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertempe­ratuur.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160 °C in de oven.

combinatietip:

Lekker met veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.