Ba­na­nen­brood met aman­del en aard­bei­en­jam

Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Even een genietmoment. Koffie of thee en een stuk heerlijk amandel-bananenbrood erbij. 12 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)
  • keukenmachine
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel met een snufje zout in een grote kom. Pel de bananen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en eieren toe en laat draaien tot alles is gemengd. Schep het bloemmengsel erdoor.
  3. Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Verdeel op verschillende plekken de helft van de fruitspread over het beslag en maak hier met een satéprikker mooie swirls in. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de rest van de fruitspread. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  4. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

serveertip:

Besmeer de bovenzijde van het brood met extra fruitspread.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bananenbrood met amandel en aardbeienjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood met aman­del en aard­bei­en­jam

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Bekleed de cakevorm met bakpapier.

3
3
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel

Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel met een snufje zout in een grote kom.

4
4
  • 3 bananen
  • 100 g 100% notenpasta amandel
  • 3 middelgrote eieren

Pel de bananen en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en eieren toe en laat draaien tot alles is gemengd. Schep het bloemmengsel erdoor.

5
5

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevorm.

6
6
  • 75 g fruitspread aardbei

Verdeel op verschillende plekken de fruitspread over het beslag en maak hier met een satéprikker mooie swirls in.

7
7
  • 75 g fruitspread aardbei
  • 3 el amandelschaafsel

Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de rest van de fruitspread. Bestrooi met het amandelschaafsel.

8
8

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

9
9

Controleer na 30 min. op gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar.

10
10

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

serveertip:

Besmeer de bovenzijde van het brood met extra fruitspread.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.