Ge­fri­tuur­de groen­te met ca­junkrui­den en fris­se ran­ch­dip

Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.

(3) waardeer
borrelhapje Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • gietijzeren pan of frituurpan
  • garde
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.
  2. Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom. Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.
  3. Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.

serveertip:

Lekker met ringetjes bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de groen­te met ca­junkrui­den en fris­se ran­ch­dip

1
1
  • 3 liter frituurolie

Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.

2
2
  • 150 g tarwebloem
  • 1½ el maizena
  • 1½ el cajunkruiden

Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom.

3
3
  • 275 ml bruisend mineraalwater

Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.

4
4
  • 25 g verse bieslook
  • 125 ml sour cream
  • 4 el mayonaise
  • 4 el karnemelk

Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 800 g bloemkool- en broccoliroosjes

Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.

6
6

Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.

serveertip:

Lekker met ringetjes bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.