Pas­ta ar­rab­bi­a­ta met to­nijn, to­maat en olij­ven

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook! 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.
  3. Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water. Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta ar­rab­bi­a­ta met to­nijn, to­maat en olij­ven

1
1
  • 250 g Bonduelle groentepasta linzen & wortel

Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 rode uien
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.

4
4
  • 180 g AH Excellent Taggia-olijven
  • 290 g tonijnstukken in olijfolie

Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 67½ g pesto arrabbiata
  • 250 g ricotta

Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 bakje Biologische tuinkers

Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.