Marokkaanse groente met couscous en feta
Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el arachideolie
- 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
- 2 el ras el hanout
- 300 g couscous
- 10 g verse munt
- 50 g geroosterde amandelen
- 100 g feta
- 4 el Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker
- 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.
- Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper. Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 75 g
waarvan suikers 22 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 400 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Marokkaanse groente met couscous en feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marokkaanse groente met couscous en feta
- 2 el arachideolie
- 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
- 2 el ras el hanout
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.
- 300 g couscous
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 10 g verse munt
- 50 g geroosterde amandelen
- 100 g feta
Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.
- 4 el Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker
- 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen.
Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el arachideolie
Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper.
Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.