Krui­me­li­ge ap­pel­taart

Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart!

(0) waardeer
gebak Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de appel met een dunschiller. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in dunne plakken van ongeveer 1 cm breed. Schil de peer. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken peer in blokjes van ongeveer 2 cm.
  3. Hak de pecannoten in grove stukjes. Vet de bakvorm in met de olie. Gebruik een keukenpapiertje om de olie uit te smeren. Schep de appel, peer en blauwe bessen in een grote kom. Bestrooi met de helft van de koek- en speculaaskruiden. Schep even om met een houten lepel. Verdeel het appel-peermengsel over de bodem van de bakvorm. Spoel de kom om, die heb je zo weer nodig.
  4. Maak het kruimeldeeg. Roer in de grote kom de pecannoten, havermout, gepofte spelt en de rest van de koek- en speculaaskruiden door elkaar. Doe de ahornsiroop erbij en roer even goed door met een houten lepel. Verdeel de kruimels over de bakvorm met fruit. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is. Kijk halverwege de baktijd even in de oven. Wordt de bovenkant erg donker? Trek dan de ovenwanten aan en haal de taart even uit de oven, dek af met aluminiumfolie en zet weer terug. Haal de taart uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de taart gaat eten. Let op: hij valt een beetje uit elkaar. Dat hoort.

combinatietip:

Lekker met een eetlepel yoghurt Griekse stijl 0% erover.

dieettip:

De ahornsiroop is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Kruimelige appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­me­li­ge ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 Elstar appel

Schil de appel met een dunschiller. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in dunne plakken van ongeveer 1 cm breed.

3
3
  • 1 peer

Schil de peer. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken peer in blokjes van ongeveer 2 cm.

4
4
  • 75 g ongezouten pecannoten
  • 1 el zonnebloemolie

Hak de pecannoten in grove stukjes. Vet de bakvorm in met de olie. Gebruik een keukenpapiertje om de olie uit te smeren.

5
5
  • 100 g verse blauwe bessen
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Schep de appel, peer en blauwe bessen in een grote kom. Bestrooi met de koek- en speculaaskruiden. Schep even om met een houten lepel.

6
6

Verdeel het appel-peermengsel over de bodem van de bakvorm. Spoel de kom om, die heb je zo weer nodig.

7
7
  • 70 g grove havermoutvlokken
  • 20 g 100% spelt gepoft
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Maak het kruimeldeeg. Roer in de grote kom de pecannoten, havermout, gepofte spelt en de rest van de koek- en speculaaskruiden door elkaar.

8
8
  • 1½ el ahornsiroop

Doe de ahornsiroop erbij en roer even goed door met een houten lepel.

9
9

Verdeel de kruimels over de bakvorm met fruit. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is. Kijk halverwege de baktijd even in de oven.

10
10

Wordt de bovenkant erg donker? Trek dan de ovenwanten aan en haal de taart even uit de oven, dek af met aluminiumfolie en zet weer terug.

11
11

Haal de taart uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de taart gaat eten. Let op: hij valt een beetje uit elkaar. Dat hoort.

combinatietip:

Lekker met een eetlepel yoghurt Griekse stijl 0% erover.

dieettip:

De ahornsiroop is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.