Kip­ge­hakt­bal­le­tjes

Kipgehaktballetjes, lekker! Kon je ze maar allemaal zelf opeten...

(0) waardeer
bijgerecht Kipgehaktballetjes, lekker! Kon je ze maar allemaal zelf opeten... 24 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe het brood in een kommetje en schenk de melk erover.
  2. Snijd de salade-ui in de lengte door de helft. Snijd de helften zo fijn als je kunt. Snijd ook de knoflook fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt met de stukjes salade-ui. Knijp het geweekte brood een beetje uit boven het kommetje, zodat het wat droger wordt, en doe het brood bij het gehakt. Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed alles met schone handen door tot het goed gemengd is.
  3. Rol met natte handen kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg ze allemaal op een bord. Het gehakt blijft minder snel aan je handen plakken als je je handen een beetje nat maakt. Verhit de koekenpan. Doe voorzichtig de olie erin en laat heet worden. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur rondom gaar. Pas op voor hete spetters! Keer ze regelmatig. Je kunt na 10 minuten een balletje doorsnijden om te testen of hij gaar is. Prik in elk balletje een cocktailprikker. Eet smakelijk!

bereidingstip:

Ga je koken met rauw vlees? Let dan altijd goed op. Was je handen voor én na het kneden van gehakt en gebruik schone spullen. O ja, en houd rauw en klaargemaakt eten apart. Check, check, check? Goed bezig!

variatietip:

Proef dit eens: met wat kerriepoeder door het gehakt zijn deze balletjes ook heerlijk!

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kids 2020

Kipgehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 4 el halfvolle melk

Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe het brood in een kommetje en schenk de melk erover.

2
2
  • 1 salade-ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de salade-ui in de lengte door de helft. Snijd de helften zo fijn als je kunt. Snijd ook de knoflook fijn.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng in een grote kom het kipgehakt met de stukjes salade-ui.

4
4

Knijp het geweekte brood een beetje uit boven het kommetje, zodat het wat droger wordt, en doe het brood bij het gehakt.

5
5
  • 1 tl paprikapoeder

Bestrooi met de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed alles met schone handen door tot het goed gemengd is.

6
6

Rol met natte handen kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg ze allemaal op een bord. Het gehakt blijft minder snel aan je handen plakken als je je handen een beetje nat maakt.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de koekenpan. Doe voorzichtig de olie erin en laat heet worden. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur rondom gaar.

8
8

Pas op voor hete spetters! Keer ze regelmatig.

9
9

Je kunt na 10 minuten een balletje doorsnijden om te testen of hij gaar is. Prik in elk balletje een cocktailprikker. Eet smakelijk!

bereidingstip:

Ga je koken met rauw vlees? Let dan altijd goed op. Was je handen voor én na het kneden van gehakt en gebruik schone spullen. O ja, en houd rauw en klaargemaakt eten apart. Check, check, check? Goed bezig!

variatietip:

Proef dit eens: met wat kerriepoeder door het gehakt zijn deze balletjes ook heerlijk!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.