Thai­se kip­bal­le­tjes in ro­de-cur­ry­saus met rijst

Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten.

(2) waardeer
thais hoofdgerecht Kipballetjes: het liefst zouden we alle balletjes zélf opeten. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar en giet af. Serveer de balletjes met saus, de rijst en broccoli en bestrooi met de rest van de koriander.

serveertip:

Lekker met limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 37-38

Thaise kipballetjes in rode-currysaus met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­bal­le­tjes in ro­de-cur­ry­saus met rijst

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng ¾ van de koriander met peper en zout door het gehakt en draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).

4
4
  • ½ el arachideolie
  • 70 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit 1 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk light
  • 250 g cherrytomaten

Voeg de kokosmelk en cherrytomaatjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

6
6
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar en giet af.

7
7

Serveer de balletjes met saus, de rijst en broccoli en bestrooi met de rest van de koriander.

serveertip:

Lekker met limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.