Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de met kik­ker­erw­ten, pa­pri­ka & ro­zij­nen

Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

(0) waardeer
hoofdgerecht Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.
  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met gezouten grofgehakte amandelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 67 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 35-36

Marokkaanse couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de met kik­ker­erw­ten, pa­pri­ka & ro­zij­nen

1
1
  • 200 g couscous
  • 300 ml kokend water
  • 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous
  • 1 el milde olijfolie

Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.

2
2
  • 400 g winterpeen
  • 2 rode puntpaprika's

Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.

3
3
  • 2 salade-uitjes
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 400 g kikkererwten in blik

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 3 el milde olijfolie
  • 50 g rozijnen

Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen.

5
5
  • 1 citroen

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met gezouten grofgehakte amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.