Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de met mais, avo­ca­do en ho­ning-ja­la­pe­no­dres­sing

Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.

(6) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van 1 helft (per 2 personen). Pers driekwart vrucht uit en snijd het laatste partje doormidden. Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.

Tip:

Houd je van pittig? Dan kun je de hele peper gebruiken.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 16 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mexicaanse bonensalade met mais, avocado en honing-jalapenodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de met mais, avo­ca­do en ho­ning-ja­la­pe­no­dres­sing

1
1
  • ½ verse jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de helft. Pers driekwart vrucht uit en snijd het laatste partje doormidden (per 2 personen).

3
3
  • 1½ el vloeibare honing

Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 150 g mais in blik
  • 400 g kidneybonen in blik

Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.

6
6
  • 150 g rauwkost radijsmix

Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.