bewaar
Mexicaanse bonensalade met mais, avocado en honing-jalapenodressing
Mexicaanse bonensalade met mais, avocado en honing-jalapenodressing
bewaar

Mexicaanse bonensalade met mais, avocado en honing-jalapenodressing

Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.

10 min. bereiden
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½

verse jalapeñopeper

1

limoen

1½ el

vloeibare honing

150 g

mais in blik

400 g

kidneybonen in blik

1

eetrijpe avocado

150 g

rauwkost radijsmix

Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van 1 helft (per 2 personen). Pers driekwart vrucht uit en snijd het laatste partje doormidden. Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2

Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.

algemeenHoud je van pittig? Dan kun je de hele peper gebruiken.

serveertipLekker met platte peterselie.