bewaar
Caprese hasselback
Caprese hasselback
bewaar

Caprese hasselback

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

5 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

romatomaten

200 g

mozzarella

2 el

groene pesto

4 tl

cremaceto balsamico

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

Aan de slag

1

Snijd met een scherp mes om de ½ cm sneetjes in de tomaten. Snijd de tomaten niet helemaal door, de onderkant moet heel blijven (hasselback).

2

Halveer de mozzarella en snijd in plakjes van een ½ cm. Verdeel deze over de inkepingen in de tomaten. Bestrooi eventueel met wat zout, verdeel de pesto met een lepel over het midden en besprenkel met de cremaceto balsamico.

combinatietipLekker met AH verse pesto
combinatietipOok lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.
variatietipDeze caprese is ook heerlijk warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Caprese hasselback

Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig