Tzat­zi­ki

Super makkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

(0) waardeer
grieks bijgerecht Super makkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Meng het fijn zeezout erdoor, doe in een zeef en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de tenen knoflook en de dille heel fijn. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer door de zeef.
  2. Meng de komkommer met de yoghurt, de azijn, ⅔ van de olie en de knoflook in een kom. Meng de dille erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.

bereidingstip:

Je kunt tzatziki 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de fijngesneden kruiden pas vlak voor het serveren toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tzat­zi­ki

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof.

2
2
  • 1 snufje fijn zeezout

Meng het fijn zeezout erdoor, doe in een zeef en laat 5 min. uitlekken.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse dille

Snijd ondertussen de tenen knoflook en de dille heel fijn.

4
4

Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer door de zeef.

5
5
  • 500 ml Griekse yoghurt 10%
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de komkommer met de yoghurt, de azijn, de olie en de knoflook in een kom.

6
6
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng de dille erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.

bereidingstip:

Je kunt tzatziki 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de fijngesneden kruiden pas vlak voor het serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.