bewaar
Gepofte zoete aardappel van de BBQ
Gepofte zoete aardappel van de BBQ
bewaar

Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.

50 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete aardappelen

1 el

milde olijfolie

4 el

zongedroogde tomaten

1

salade-ui

7½ g

verse platte peterselie

125 g

sour cream

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • barbecuetang

Lekker voor op de barbecue: gepofte zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes en sour cream.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.

2

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.

3

Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.

tip

variatietipIn plaats van zoete aardappelen kun je ook gewone, vastkokende aardappelen gebruiken.