Pita falafel met avocado-yoghurtsaus
Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g sperziebonen
- 75 g ongezouten amandelen
- 200 g radijsjes
- 4 el appelciderazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 4 grote pitabroodjes
- 400 g falafel
- 2 eetrijpe avocado's
- 200 ml Griekse yoghurt 10%
Keukenspullen
- bakpapier
- blender of staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd heel fijn en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.
- Meng de appelciderazijn en de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing.
- Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer halverwege.
- Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.
- Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 895 kcal
- eiwit 26 g
-
koolhydraten 76 g
waarvan suikers 14 g -
vet 50 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.040 mg
- vezels 18 g
Ook te zien in
Pita falafel met avocado-yoghurtsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita falafel met avocado-yoghurtsaus
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 400 g sperziebonen
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 75 g ongezouten amandelen
- 200 g radijsjes
Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.
- 4 el appelciderazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
Meng de appelciderazijn en de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing.
- 4 grote pitabroodjes
- 400 g falafel
Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer halverwege.
- 2 eetrijpe avocado's
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- 200 ml Griekse yoghurt 10%
Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.