Ge­gril­de ana­nas­sa­la­de met avo­ca­do, gei­ten­kaas en li­moendres­sing

Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

(8) waardeer
bijgerecht Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan. 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.
  4. Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Serveer voor iedereen met een glas Rivella pineapple.

serveertip:

Bestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten voor een lekkere bite.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 22 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 06 - Vakantie! , Receptkaart 2020 week 31-34

Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ana­nas­sa­la­de met avo­ca­do, gei­ten­kaas en li­moendres­sing

1
1
  • 567 g ananasschijven op sap

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken.

2
2

Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.

3
3
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit.

5
5
  • ½ el vloeibare honing
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.

7
7
  • 100 g jonge bladsla met veldsla
  • 150 g blauwe bessen

Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden.

8
8
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 1½ liter Rivella pineapple

Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Serveer voor iedereen met een glas Rivella pineapple.

serveertip:

Bestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten voor een lekkere bite.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.