Car­p­ac­cio van wa­ter­me­loen met pijn­boom­pit­jes en Par­me­zaan

Deze vegetarische carpaccio maak je van gemarineerde watermeloen, pijnboompitjes en Parmezaan.

(9) waardeer
bijgerecht Deze vegetarische carpaccio maak je van gemarineerde watermeloen, pijnboompitjes en Parmezaan. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken op een grote, platte schaal.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer met de staafmixer het basilicum, citroensap, de olie en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Verdeel ¾ van de dressing over de schaal met watermeloen. Dek af met folie en zet minimaal 30 min. in de koelkast. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan 5 min. op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
  4. Giet vlak voor het serveren het vocht van de meloen af van de schaal en veeg de rand schoon. Roer het vocht door de achtergehouden dressing. Meng de rucola met de dressing. Schaaf de Parmezaanse kaas.
  5. Verdeel de rucola over de plakken watermeloen. Bestrooi met het citroenrasp, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maal er nog wat extra peper over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Carpaccio van watermeloen met pijnboompitjes en Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio van wa­ter­me­loen met pijn­boom­pit­jes en Par­me­zaan

1
1
  • 1 mini watermeloen

Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten.

2
2

Snijd de schil eraf. Halveer en snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken op een grote, platte schaal.

3
3
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Pureer met de staafmixer het basilicum, citroensap, de olie en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

5
5

Verdeel ¾ van de dressing over de schaal met watermeloen. Dek af met folie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.

6
6
  • 30 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan 5 min. op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.

7
7

Giet vlak voor het serveren het vocht van de meloen af van de schaal en veeg de rand schoon. Roer het vocht door de achtergehouden dressing.

8
8
  • 50 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas

Meng de rucola met de dressing. Schaaf de Parmezaanse kaas.

9
9

Verdeel de rucola over de plakken watermeloen.

10
10

Bestrooi met het citroenrasp, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maal er nog wat extra peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.