Sa­la­de met spi­na­zie, aard­bei en spek­jes

Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!

(3) waardeer
bijgerecht Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord. Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden. Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.

combinatietip:

Voor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade met spinazie, aardbei en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met spi­na­zie, aard­bei en spek­jes

1
1
  • 70 g ongebrande pecannoten

Hak de pecannoten grof.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord.

3
3
  • 125 g spekreepjes

Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el dijonmosterd

Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 500 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden.

6
6
  • 200 g babyspinazie

Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.

combinatietip:

Voor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.