bewaar
Salade met spinazie, aardbei en spekjes
Salade met spinazie, aardbei en spekjes
bewaar

Salade met spinazie, aardbei en spekjes

Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

70 g

ongebrande pecannoten

125 g

spekreepjes

3 el

traditionele olijfolie

2 el

balsamicoazijn

1 el

dijonmosterd

500 g

aardbeien

200 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!

Aan de slag

1

Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord. Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden. Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.

tip

combinatietipVoor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.