Groene pannenkoeken met hummus en wortel
Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 middelgrote eieren
- 375 ml halfvolle melk
- 200 g verse spinazie
- 100 g volkoren tarwemeel
- ½ komkommer
- 30 g ongezouten roomboter
- 200 g hummus naturel
- 150 g peen julienne
Keukenspullen
- staafmixer
- soeplepel
Advertentie
Bereiden
- Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
- Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.
- Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.
- Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.
bereidingstip:
Je kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 28 g
waarvan suikers 8 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 400 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Groene pannenkoeken met hummus en wortel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene pannenkoeken met hummus en wortel
- 3 middelgrote eieren
- 375 ml halfvolle melk
- 200 g verse spinazie
- 100 g volkoren tarwemeel
Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe.
Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
- ½ komkommer
Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.
- 7½ g ongezouten roomboter
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is.
Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is.
- 22½ g ongezouten roomboter
Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.
- 200 g hummus naturel
- 150 g peen julienne
Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen.
Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.
bereidingstip:
Je kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.