bewaar
Groene pannenkoeken met hummus en wortel
Groene pannenkoeken met hummus en wortel
bewaar

Groene pannenkoeken met hummus en wortel

Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

375 ml

halfvolle melk

200 g

verse spinazie

100 g

volkoren tarwemeel

½

komkommer

30 g

ongezouten roomboter

200 g

hummus naturel

150 g

peen julienne

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • soeplepel

Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.

Aan de slag

1

Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.

2

Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.

3

Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.

4

Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.

bereidingstipJe kunt de pannenkoeken 3 uur van tevoren maken. Verpak ze in een vershoudbakje, met bakpapier ertussen tegen het plakken.