Ge­gril­de zalm met ven­kel

Zalm, venkel en kappertjes in een pakketje = een cadeautje van de bbq.

(2) waardeer
hoofdgerecht Zalm, venkel en kappertjes in een pakketje = een cadeautje van de bbq. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Snijd de stelen, inclusief het groen, fijn. Houd het groen apart. Halveer de venkelknollen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de dille fijn. Snijd de kappertjes grof.
  2. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Verdeel de venkel en venkelstelen over een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Breng op smaak met de helft van het citroenrasp en -sap, versgemalen peper en eventueel zout. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie.
  3. Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroenrasp en -sap, de kappertjes, de helft van het venkelgroen en de dille. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Controleer het stuk zalm op eventueel achtergebleven graatjes. Leg de zalm op de venkelparten. Besmeer met het olie-kruidenmengsel. Vouw het aluminiumfolie dicht. Leg het pakket op de barbecue en rooster 12-15 min. tot de zalm net gaar is en de venkel zacht. Open het aluminiumpakket met de zalm. Bestrooi voor het serveren met het achtergehouden venkelgroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde zalm met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm met ven­kel

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Snijd de stelen, inclusief het groen, fijn. Houd het groen apart.

3
3
  • 15 g verse dille
  • 2 el kappertjes in pot

Halveer de venkelknollen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de dille fijn. Snijd de kappertjes grof.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Verdeel de venkel en venkelstelen over een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Breng op smaak met de helft van het citroenrasp en -sap, versgemalen peper en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroenrasp en -sap, de kappertjes, de helft van het venkelgroen en de dille.

7
7

Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

8
8
  • 600 g verse zalmfilet

Controleer het stuk zalm op eventueel achtergebleven graatjes.

9
9

Leg de zalm op de venkelparten. Besmeer met het olie-kruidenmengsel. Vouw het aluminiumfolie dicht.

10
10

Leg het pakket op de barbecue en rooster 12-15 min. tot de zalm net gaar is en de venkel zacht.

11
11

Open het aluminiumpakket met de zalm. Bestrooi voor het serveren met het achtergehouden venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.