Ja­la­pe­ño-pop­pers

Poppen maar: die jalapeño-poppers!

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(4) waardeer
mexicaans bijgerecht Poppen maar: die jalapeño-poppers! 12 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel of een mesje. Klop alle pitjes eruit.
  2. Rasp de cheddar. Meng de helft van de cheddar met de uienpoeder door de roomkaas en vul de pepers ermee. Bestrooi de gevulde pepers met de rest van de cheddar en de panko.
  3. Verdeel de pepers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jalapeño-poppers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­la­pe­ño-pop­pers

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 6 jalapeñopepers

Snijd de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten.

3
3

Verwijder de zaadlijsten met een theelepel of een mesje. Klop alle pitjes eruit.

4
4
  • 30 g cheddar
  • 1 tl uienpoeder
  • 100 g roomkaas naturel

Rasp de cheddar. Meng de helft van de cheddar met de uienpoeder door de roomkaas en vul de pepers ermee.

5
5
  • 2 el panko

Bestrooi de gevulde pepers met de rest van de cheddar en de panko.

6
6

Verdeel de pepers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.