Een­pans­rijst­scho­tel met kip en snij­bo­nen

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

(11) waardeer
hoofdgerecht Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht. 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1.5 cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
  3. Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2020

Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pans­rijst­scho­tel met kip en snij­bo­nen

1
1
  • 300 g scharrel kipfilets

Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1.5 cm dik.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 el Portugese kipkruiden

Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 400 g snijbonen

Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm.

4
4
  • 300 g pandanrijst
  • 600 ml kokend water

Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.

5
5
  • 300 g snoeptomaatjes

Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.