Ri­sot­to met to­nijn, cour­get­te & pes­to

Deze groene risotto zet je in een half uur op tafel.

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze groene risotto zet je in een half uur op tafel. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  3. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de pestospread en tonijn voorzichtig door de risotto en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden en garneer met een plakje citroen.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met tonijn, courgette & pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met to­nijn, cour­get­te & pes­to

1
1
  • 1¼ liter water
  • 1 visbouillontablet

Breng het water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is.

4
4
  • 300 g risottorijst

Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

5
5

Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
6

Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

7
7
  • 1 citroen

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in plakjes.

8
8
  • 90 g koelverse pestospread
  • 240 g tonijnmoot in olijfolie

Meng de pestospread en tonijn voorzichtig door de risotto en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de risotto over de borden en garneer met een plakje citroen.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.