Köfte met yog­hurt­saus

Heerlijk om te delen, deze kruidige gehaktballetjes.

  • borrelhapje
  • 32 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(1) waardeer
turks borrelhapje Heerlijk om te delen, deze kruidige gehaktballetjes. 32 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook heel fijn. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het venkelzaad, de komijn, gemalen koriander, paprikapoeder 2 min. totdat het geurt. Meng 4/5 van de knoflook in een kom met de geroosterde specerijen, de kaneel, ¾ van de harissa, de olie, het zout en (versgemalen) peper. Ontvel de merguez en schep het worstvlees in de kom met specerijen, voeg het gehakt toe en meng goed. Zet het mengsel minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de knoflook met het citroenrasp, de rest van de harissa en de yoghurt tot een gladde saus.
  3. Verhit de grote koekenpan zonder boter of olie en bak een klein bolletje van het gehakt totdat het gaar is en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer peper en zout toe. Rol met natte handen 32 balletjes van het gehaktmengsel, rol ze door het sesamzaad en bak in 12 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig. Snijd ondertussen de koriander fijn. Bestrooi de köfte met de koriander en sumak en serveer met de yoghurtsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 17-18

Köfte met yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Köfte met yog­hurt­saus

1
1
  • 5 tenen knoflook

Snijd de knoflook heel fijn.

2
2
  • 2 tl venkelzaad
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 el paprikapoeder

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het venkelzaad, de komijn, gemalen koriander, paprikapoeder 2 min. totdat het geurt.

3
3
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el milde harissa
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl zout

Meng 4/5 van de knoflook in een kom met de geroosterde specerijen, de kaneel, harissa, de olie, het zout en (versgemalen) peper.

4
4
  • 300 g halal merguez worstjes
  • 500 g halal rundergehakt

Ontvel de merguez en schep het worstvlees in de kom met specerijen, voeg het gehakt toe en meng goed.

5
5

Zet het mengsel minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

7
7
  • 1 el milde harissa
  • 200 g Turkse yoghurt

Meng de rest van de knoflook met het citroenrasp, de rest van de harissa en de yoghurt tot een gladde saus.

8
8

Verhit de grote koekenpan zonder boter of olie en bak een klein bolletje van het gehakt totdat het gaar is en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer peper en zout toe.

9
9
  • 50 g wit sesamzaad

Rol met natte handen 32 balletjes van het gehaktmengsel, rol ze door het sesamzaad en bak in 12 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn.

11
11
  • 1 tl sumak

Bestrooi de köfte met de koriander en sumak en serveer met de yoghurtsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.