bewaar
Gazpacho van tomaat en paprika met knoflooktoast
Gazpacho van tomaat en paprika met knoflooktoast
bewaar

Gazpacho van tomaat en paprika met knoflooktoast

Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse peterselie

2 tenen

knoflook

4 el

milde olijfolie

8 sneetjes

volkorenbrood

1 zak

paprikamix

½

rode ui

1

komkommer

500 g

trostomaat

2 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • blender

Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de helft van de knoflook en meng met de peterselie en ¾ van de olie. Smeer het brood met behulp van het bakkwastje in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig. Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.

2

Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de rest van de knoflook, de rode ui, komkommer en tomaten in grove stukken.

3

Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer. Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olie, de rode wijnazijn en versgemalen peper en zout.

4

Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.