
Gazpacho & knoflooktoast
Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.
Ingrediënten
4 personen
15 g
verse krulpeterselie
2 tenen
knoflook
4 el
traditionele olijfolie
8 sneetjes
volkorenbrood
1 zak
paprikamix
½
rode ui
1
komkommer
500 g
trostomaat
2 el
rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakkwastje
blender
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de helft van de knoflook. Meng de peterselie en geperste knoflook met ¾ van de olie. Smeer het brood met behulp van de bakkwast in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig. Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.
Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de andere teen knoflook, de ui, komkommer en tomaten in grove stukken.
Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer. Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de rodewijnazijn en versgemalen peper en zout.
Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.