bewaar
Gazpacho & knoflooktoast
Gazpacho & knoflooktoast
bewaar

Gazpacho & knoflooktoast

Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse krulpeterselie

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

8 sneetjes

volkorenbrood

1 zak

paprikamix

½

rode ui

1

komkommer

500 g

trostomaat

2 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • blender

Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de helft van de knoflook. Meng de peterselie en geperste knoflook met ¾ van de olie. Smeer het brood met behulp van de bakkwast in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig. Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.

2

Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de andere teen knoflook, de ui, komkommer en tomaten in grove stukken.

3

Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer. Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de rodewijnazijn en versgemalen peper en zout.

4

Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.