Maal­tijd­sa­la­de met vol­ko­ren­cous­cous, snij­bo­nen & cas­hew­no­ten

Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous en cashewnoten!

(11) waardeer
hoofdgerecht Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous en cashewnoten! 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in frieten van 1 cm dik. Verdeel de courgettefrieten over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.
  2. Besprenkel de courgettefriet met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgettefriet en romaatjes 15 min. iets boven het midden van de oven. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgettefriet erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng.
  5. Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.

variatietip:

Toch liever vlees? Vervang de noten door 300 g braadworst. Bak ze in een koekenpan in ca. 12 min. gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met volkorencouscous, snijbonen & cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met vol­ko­ren­cous­cous, snij­bo­nen & cas­hew­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 courgette

Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in frieten van 1 cm dik.

3
3
  • 250 g romaatjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Verdeel de courgettefrieten over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.

4
4

Besprenkel de courgettefriet met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en schep om.

5
5

Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgettefriet en romaatjes 15 min. iets boven het midden van de oven.

6
6
  • 300 g biologische volkorencouscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 10 g verse dille
  • 250 ml magere yoghurt

Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.

8
8
  • 50 g ongebrande cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin.

9
9

Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgettefriet erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng.

10
10

Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.

variatietip:

Toch liever vlees? Vervang de noten door 300 g braadworst. Bak ze in een koekenpan in ca. 12 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.