bewaar
Maaltijdsalade met volkorencouscous, snijbonen & cashewnoten
Maaltijdsalade met volkorencouscous, snijbonen & cashewnoten
bewaar

Maaltijdsalade met volkorencouscous, snijbonen & cashewnoten

Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous en cashewnoten!

30 min. bereiden
15 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

250 g

romaatjes

1 el

milde olijfolie

2 el

balsamicoazijn

300 g

biologische volkorencouscous

400 g

gesneden snijbonen

10 g

verse dille

250 ml

magere yoghurt

50 g

ongebrande cashewnoot

Een gezonde maaltijdsalade kan altijd. Lekker vegetarisch met couscous en cashewnoten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de courgette in de breedte en snijd elke helft in de lengte in frieten van 1 cm dik. Verdeel de courgettefrieten over de ovenschaal. Leg de romaatjes aan de tak ernaast. Meng de olie met de azijn.

2

Besprenkel de courgettefriet met ⅔ van het azijnmengsel, breng op smaak met peper en schep om. Besprenkel de romaatjes met de rest van het azijnmengsel. Rooster de courgettefriet en romaatjes 15 min. iets boven het midden van de oven. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen in 5 min. beetgaar. Snijd de dille fijn, roer door de yoghurt en breng op smaak met peper.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin.

4

Roer de couscous los met een vork en meng de snijbonen en courgettefriet erdoor. Voeg ook het overgebleven vocht uit de ovenschaal toe en meng.

5

Verdeel de tomaten over de couscous en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met de yoghurt-dillesaus.

tip

variatietipToch liever vlees? Vervang de noten door 300 g braadworst. Bak ze in een koekenpan in ca. 12 min. gaar.