Ge­gril­de prei met ve­ga schnit­zel en pu­ree

Aardappelen, groente, vegetarisch! Het klassieke AGV'tje maar dan net even anders.

(5) waardeer
hoofdgerecht Aardappelen, groente, vegetarisch! Het klassieke AGV'tje maar dan net even anders. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de groene uiteinden van de prei, was deze stukken en snijd fijn. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de fijngesneden prei in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen 1 cm van de onderkanten van de preien. Was de prei en snijd in de breedte doormidden. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de prei 7 min. Giet af.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Halveer de stukken prei in de lengte. Meng de rest van de olie met de paprikapoeder. Bestrijk de prei met de bakkwast met de paprika-olie. Verhit de grillpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en gril de prei ca. 3 min. op de snijkant. Keer om en gril nog 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.
  5. Giet de aardappelen en het preigroen af en stamp fijn. Voeg de melk toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de aardappelpuree met de stukken gegrilde prei, schnitzels en barbecuesaus.

variatietip:

Je kunt de vega schnitzels ook vervangen door gepaneerde schnitzels.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde prei met vega schnitzel en puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de prei met ve­ga schnit­zel en pu­ree

1
1
  • 3 preien

Snijd de groene uiteinden van de prei, was deze stukken en snijd fijn.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de fijngesneden prei in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3

Snijd ondertussen 1 cm van de onderkanten van de preien. Was de prei en snijd in de breedte doormidden.

4
4

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de prei 7 min. Giet af.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 vegetarische schnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Halveer de stukken prei in de lengte. Meng de rest van de olie met de paprikapoeder. Bestrijk de prei met de bakkwast met de paprika-olie.

7
7

Verhit de grillpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en gril de prei ca. 3 min. op de snijkant.

8
8

Keer om en gril nog 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.

9
9
  • 100 ml volle melk

Giet de aardappelen en het preigroen af en stamp fijn. Voeg de melk toe.

10
10

Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 8 el barbecuesaus

Serveer de aardappelpuree met de stukken gegrilde prei, schnitzels en barbecuesaus.

variatietip:

Je kunt de vega schnitzels ook vervangen door gepaneerde schnitzels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.