Fi­lo­deeg­taart met ra­dijs, spi­na­zie en ri­cot­ta

Steel de show met deze vegetarische filodeegtaart met radijs, spinazie en ricotta! Een hartige taart waar je u tegen zegt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(8) waardeer
hoofdgerecht Steel de show met deze vegetarische filodeegtaart met radijs, spinazie en ricotta! Een hartige taart waar je u tegen zegt. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • bakpapier
  • bakkwastje
  • rasp
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg ca. 2 uur van tevoren in de verpakking ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter op laag vuur.
  2. Was de radijs, inclusief het blad. Laat goed uitlekken. Snijd het blad van de radijs, maar houd 3 radijsjes mét blad apart. Snijd de rest van de radijs in dunne plakjes van ca. een ½ cm. Snijd het blad fijn.
  3. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet ook het bakpapier in met boter. Bekleed de vorm met 3 vellen filodeeg. Zorg dat de vellen elkaar overlappen. Smeer het deeg met behulp van de bakkwast in met gesmolten boter en herhaal met een tweede laag van 3 vellen. Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht er goed uit.
  5. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de ricotta. Snijd de spinazie grof en voeg samen met de kaas, de plakjes radijs en het radijsblad toe aan het ei-ricottamengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  6. Verdeel het ricotta-groentemengsel over de filobodem. Verdeel de achtergehouden radijsjes erover en druk zachtjes in de vulling zodat ze niet te veel uitsteken.
  7. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek na 20 min. af met aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Filodeegtaart met radijs, spinazie en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­taart met ra­dijs, spi­na­zie en ri­cot­ta

1
1
  • 6 vellen diepvries filodeeg

Laat het filodeeg ca. 2 uur van tevoren in de verpakking ontdooien.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter op laag vuur.

3
3
  • 1 bos radijs

Was de radijs, inclusief het blad. Laat goed uitlekken. Snijd het blad van de radijs, maar houd 3 radijsjes mét blad apart.

4
4

Snijd de rest van de radijs in dunne plakjes van ca. een ½ cm. Snijd het blad fijn.

5
5

Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet ook het bakpapier in met boter.

6
6

Bekleed de vorm met 3 vellen filodeeg. Zorg dat de vellen elkaar overlappen.

7
7

Smeer het deeg met behulp van de bakkwast in met gesmolten boter en herhaal met een tweede laag van 3 vellen.

8
8
  • 2 el paneermeel

Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.

9
9
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.

10
10

Schep in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht er goed uit.

11
11
  • 100 g Pecorino Romano
  • 4 middelgrote eieren
  • 175 g ricotta

Rasp de kaas. Klop de eieren los met de ricotta.

12
12

Snijd de spinazie grof en voeg samen met de kaas, de plakjes radijs en het radijsblad toe aan het ei-ricottamengsel.

13
13

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

14
14

Verdeel het ricotta-groentemengsel over de filobodem.

15
15

Verdeel de achtergehouden radijsjes erover en druk zachtjes in de vulling zodat ze niet te veel uitsteken.

16
16

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek na 20 min. af met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.