Cour­get­te­taart met ha­ver fraîche

Deze quiche maak je met plantaardige zuivel en lekker veel verse groenten!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(25) waardeer
hoofdgerecht Deze quiche maak je met plantaardige zuivel en lekker veel verse groenten! 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • staafmixer
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en peterselie. Snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 6 min. op laag vuur. Schep de tuinerwten erdoor en warm 1 min. mee. Meng de helft van de haver fraîche door de tuinerwten en sjalotten en breng op smaak met peper en zout. Doe de hummus, de helft van de peterselie, paneermeel en het citroenrasp erbij. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
  3. Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg, houd daarbij een opstaande rand van ca. 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.
  4. Verdeel de tuinerwtenvulling over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper, tijm en eventueel zout.
  5. Bak de taart in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat de taart 15 min. afkoelen in de vorm. Meng de rest van de haver fraîche met de rest van de peterselie en serveer bij de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Courgettetaart met haver fraîche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­taart met ha­ver fraîche

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen

Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

3
3
  • 2 courgettes
  • 4 takjes verse tijm
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en peterselie. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 6 min. op laag vuur.

5
5
  • 200 g diepvries tuinerwten

Schep de tuinerwten erdoor en warm 1 min. mee.

6
6
  • 120 g haver fraîche

Meng de haver fraîche door de tuinerwten en sjalotten en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 200 g hummus naturel
  • 2 el paneermeel

Doe de hummus, de helft van de peterselie, paneermeel en het citroenrasp erbij. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.

8
8
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg, houd daarbij een opstaande rand van ca. 3 cm.

9
9
  • 1 el paneermeel

Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.

10
10

Verdeel de tuinerwtenvulling over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op.

11
11
  • 1 el milde olijfolie

Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper, tijm en eventueel zout.

12
12

Bak de taart in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

13
13
  • 120 g haver fraîche

Neem uit de oven en laat de taart 15 min. afkoelen in de vorm. Meng de rest van de haver fraîche met de rest van de peterselie en serveer bij de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.